Steven Bossuyt

Trompet

Steven Bossuyt startte op 8-jarige leeftijd zijn muzikale studies aan de muziekacademie van Izegem en het Stedelijk Conservatorium te Kortrijk bij Luc Coppé. Steven vervolgde deze studies aan het Koninklijk Conservatorium in de klas van Alain Roelant, eerst te Gent en later te Antwerpen, waar hij het meesterdiploma Trompet behaalde. Daarna specialiseerde hij zich verder bij Steven Verhaert en Jeroen Berwaerts.

 In maart 1997 won Steven de prestigieuze Internationale Trompetwedstrijd Jean Darlier . Momenteel is hij 1ste solist bij het Symfonieorkest Vlaanderen en is hij lid van het koperensemble “Mosan Brass”.

Momenteel is Steven aangesteld als docent aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Deinze, de Academie “Peter Benoit” voor Muziek, Woord en Dans van Lennik en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Oudenaarde.

In oktober 2012 werd Steven ook aangesteld als docent aan de Fontys Hogeschool Tilburg.

Als free-lance trompettist speelt Steven mee in verscheidene orkesten en ensembles zoals de Filharmonie, Vlaams Radio Orkest, Nationaal Orkest van België, de Munt, Il Novecento, Collegium Instrumentale Brugense, Prima la Musica, Prometheus ensemble, Emanon ensemble, Concerto Köln, Anima Eterna, Il Gardellino, Collegium Vocale, Orchestre de Champs-Elysées... Hij verleent ook geregeld zijn medewerking aan studio-opnames bij diverse orkesten en ensembles.

Sinds enkele jaren legt hij zich ook toe op de historische varianten van de trompet, waaronder de natuurtrompet en de kleppenbugel.

In januari 2008 stichtte Steven “Il Clarino vzw” op waarmee hij de trompet meer in diverse kamermuziekensembles aan bod wil laten komen.

"