Korneel Alsteens

Hobo

Korneel Alsteens (°1978) begon zijn studie hobo bij Willy Smekens aan de muziekacademie in Hoeilaart. In 2001 werd hij met grote onderscheiding meester in de muziek aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, in de klas van Joris Van den Hauwe. Hij volgde masterclasses bij Joost Gils, Henk Swinnen, Dominik Wollenweber en François Leleux en specialiseerde zich bij Eric Speller.

Korneel is laureaat van de wedstrijd van het Muziekverbond van België en werd in 1990 laureaat van Jong Tenuto, waarvoor hij een eigen compositie vertolkte. In de zomer 2001 was hij hoboïst van het European Union Youth Orchestra, dat een Europese tournee maakte onder de leiding van Sir Colin Davis en Paavo Järvi. Daarna was hij jarenlang lid van de Young Jánaček Philharmonic, waarmee hij, onder de leiding van Jan Latham-Kœnig, in Frankrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië en Libanon speelde. Korneel trad ook op als solist, onder meer met het orkest van het Antwerpse conservatorium en het Vlaams Radio Orkest.

Met het blaaskwintet Cinque Venti won hij de Debuutprijs Kamermuziek 2000 van Jeugd & Muziek Vlaanderen en nam hij twee CD’s op met 20ste eeuwse blaaskwintetten voor het CD-label van Radio 3 en Klara.

Nu is Korneel, naast aanvoerder hobo van het Symfonieorkest van Vlaanderen, lid van het blazersensemble I Solisti del Vento en speelt hij regelmatig bij andere ensembles als het Prometheus Ensemble, het Vlaams Radio Orkest en het Nationaal Orkest van België. Ook is hij leraar hobo aan de academies van Oud-Heverlee en Hamme en aan de Kunsthumaniora van Brussel.

"