Bart Coppé

Trompet

Op achtjarige leeftijd startte Bart Coppé zijn muzikale studies aan de muziekacademie van Roeselare. Hij vervolgde deze studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, waar hij naast talrijke eerste prijzen het Hoger Diploma trompet met onderscheiding behaalde. Momenteel is hij leraar koperblaasinstrumenten aan de Stedelijke Academies voor Muziek en Woord te Ieper en Roeselare.

Sedert 1994 is hij trompettist bij Het Symfonieorkest Vlaanderen. Daarnaast treedt hij regelmatig op met Het Kamerorkest en de Filharmonie van Antwerpen. Hij is lid van het koperkwintet Modern Brass, het trio Mannen Met Baarden (klarinet, trompet en synthesizer) en het Trio Symfonia (sopraan, trompet en orgel).

Met organist Ignace Michiels concerteert hij in vast duo-verband. Samen realiseerden ze in 2007 de CD “Magic Sounds for Trumpet and Organ”. Hij trad als solist op met het voormalig West-Vlaams Orkest, Prima La Musica, Het Kamerorkest, het Orlandus Ensemble, diverse ensembles en koren, en gaf reeds talrijke recitals met piano en orgel in binnen- en buitenland. Hij verleende zijn medewerking aan verschillende CD-opnames en opnames voor radio en televisie.

"