Arman Simonian

Viool

Werd geboren in Leninakin in Armenië, waar hij op 4-jarige leeftijd muziek begon te studeren. Na de verschrikkelijke aardbeving, die Armenië trof in 1988, verhuisde zijn gezin naar Moskou. Hij zette er zijn muzikale studies verder.

In 2002 gradueerde hij er aan het Conservatorium P. I. Tchaikovsky, en werd onmiddellijk aanvaard als één van de jongste violisten ooit in het Nationaal Radio Orkest van Rusland o.l.v. S. Skripka. Hij had de gelegenheid te werken met beroemde musici, zoals M. Iashvily, M. Kesselman, N. Boyarskaia, Z. Metha, enz.

Hij trad op als solist met heel wat vermaarde orkesten, zoals het Staatsorkest van Moskou, het Amadeus Chamber Orchestra, het Cantilena Kamerorkest, en nam verder ook nog deel aan muziekfestivals in Rusland, Korea, Cyprus, Spanje, Mexico, enz.

In oktober 2002 kwam Arman Simonian zich in België vestigen. Hij speelt thans in het Symfonieorkest van Vlaanderen en in het Spirale Piano Trio, dat in 2004 laureaat werd van de competitie “Jong Talent”, verleend door Philippe Herreweghe en de Filharmonie van Vlaanderen. Hij geeft les aan de Jeugdacademie in Dworp en aan de Europese School in Brussel, waar hij ook het orkest leidt. Hij is tevens orkestleider van het Akasha Chamber Orchestra, en van het Rode Pompensemble.


"